July 5, 2022

Hydda förvärvar Pixery

Genom förvärvet av Pixery tar Hydda tar nästa steg mot att bli Europas främsta plattform för fastighetsbolag, projektutvecklare och boende. Pixery har utvecklat ett antal SaaS-produkter för virtuella visningar av fastigheter. Bolagets digitala visualiseringslösningar bidrar till kortare försäljningstider, minskad osäkerhet och en förhöjd upplevelse av att köpa eller hyra bostäder och lokaler.

Med hjälp av Pixerys interaktiva teknologi kan användare visualisera sin bostad, sitt kontor eller sin kommersiella fastighet långt innan den är byggd. Pixery är marknadsledande inom sin nisch i Norden med kunder som JM, Bonava, OBOS, HSB, Peab, IKANO Bostad och Balder. Investeringen i Pixery är Hyddas sjätte förvärv under 2022.

– Genom förvärvet av Pixery stärks vår portfölj av innovativa bolag som gör fastighetsbranschen bättre. Att enkelt kunna visualisera fastigheter, kontor och lägenheter innan byggnation är ett viktigt verktyg för branschen. Vi är därför mer än glada att få välkomna Pixery till Hydda,”, säger Philip Göransson, partner och CCO på Hydda.

Pixery grundades 2019 och har i dag 15 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Bangkok. Bolaget omsätter 9 MSEK och har som mål att omsätta 13 MSEK till årsskiftet. Investmentbolaget Wellstreet, tidigare storägare i Pixery, blir i samband med förvärvet ny minoritetsägare i HomeMaker, som ägs av Hydda.

– Pixery föddes ur insikten att fastighetsbranschen har halkat efter digitalt, och att det finns stora möjligheter i att skapa verktyg för fastighetsägare och projektutvecklare. Att få bli en del av Hydda som har byggt ett koncept och en plattform kring samma insikt känns helt rätt. Vi ser fram emot att få jobba med de övriga bolagen i Hydda, och skapa Europas ledande proptech-plattform”, säger Anna Nordström, vd på Pixery.

Om Pixery
Vår affärsidé är att skapa inspirerande och lättanvända digitala visualiseringslösningar som kortar ned försäljningstider, minskar osäkerhet och förhöjer upplevelsen av att köpa eller hyra bostäder och lokaler. Med hjälp av innovativ teknik. Vi hjälper vi hjälper användaren att inspireras och att se potentialen i bostäder och fastigheter långt innan de är byggda. Läs mer på Pixerys webbplats.

Senaste nytt

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.

Ny på Hydda: Elisabet Hansson

Hyddafamiljen fortsätter att växa! Vår nya controller Elisabet Hansson kommer främst att jobba med redovisning och rapportering i vår snabbt växande koncern. Som omväxling till vardagens alla siffror gillar hon också att måla – även om ateljén vid Sankt Eriksplan idag är ett minne blott.

Idag är en stor dag i Hyddas historia!

Vilket år det har varit! Det är inte så lätt att sammanfatta hur man går från 2 till 120 anställda och från 0 till 60 MSEK i ARR. Men vi har gjort ett försök, och passade också på att fråga våra grundare och partners Vasakronan och Blq Invest vad de tycker om vår gemensamma resa hittills.