May 18, 2022

Hydda investerar i fjärrkontroll för fastigheter via tjeckiska Spaceflow

Hydda gör med Spaceflow sin första investering utanför Skandinavien. Det tjeckiska bolagets plattform skapar stora fördelar och värden för både hyresgäster och fastighetsägare. Den passar också perfekt i det breda ekosystem av lösningar som Hydda håller på att skapa.

Det tjeckiska proptech-bolaget Spaceflows plattform kopplar ihop hyresgäster, besökare, fastighetsförvaltning, serviceleverantörer, hårdvara och Internet of Things i en och samma plattform. Det möjliggör en snabbare utveckling och implementering av det som brukar kallas SPaaS – Space as a service. Syftet är att maximera nyttan av byggnader och ytor för både hyresgäster och fastighetsägare.

Lukas Balik, medgrundare och vd på Spaceflow, berättar om bolagets plattform:

– Vi är övertygade om att varje byggnad behöver ett digitalt hjärta. Med vår plattform kan fastighetsägare erbjuda sina hyresgäster en bättre, smidigare och modernare vardag och kundupplevelse, vilket i sin tur ökar värdet på fastigheten. Lite förenklat kan man säga att vi har skapat fjärrkontrollen som styr de andra fastighetslösningarna.

Lukas Balik, Spaceflow

BLQ Invest och Vasakronan bakom Hydda
Hydda-koncernen har grundats av bolagsbyggarna BLQ Invest tillsammans med Sveriges största fastighetsbolag Vasakronan. Dessa två aktörer äger tillsammans större delen av bolaget. Målet är att accelerera digitaliseringen av fastighetsbranschen och fungera som en brygga mellan proptech-bolag, fastighetsägare och investerare. I koncernen finns sedan tidigare proptech-företagen HomeMaker, Elbilio och Parkando.

– Hydda växer snabbt och enligt plan. Spaceflow är vår första investering utanför Skandinavien och deras plattform passar in perfekt i det ekosystem av proptech-lösningar vi håller på att skapa. Vi får också en bredare kundbas och en effektiv språngbräda ut i Europa, säger Philip Göransson, CCO på Hydda.

Philip Göransson, Hydda

Beprövad plattform med stora möjligheter
Spaceflows plattform används redan i fler än 200 fastigheter i 18 olika länder, till exempel Storbritannien, Tyskland och Benelux. Grundaren Lukas Balik ser stora utvecklingsmöjligheter för bolagets plattform i affären med Hydda:

– Samarbetet ger oss större muskler och för oss närmare både andra proptech-aktörer och ett av Europas ledande fastighetsbolag. Det som händer nu inom proptech påminner om hur det var i Internets begynnelse. Möjligheterna är enorma när människor, både på jobbet och hemma, börjar efterfråga smidiga fastighetstjänster, större flexibilitet och användarvänliga gränssnitt.

Läs mer om Spaceflow på bolagets webbplats.

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.