March 14, 2023

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda.

Det ska Jesper Bruksner, vår nye Chief People & Culture Officer, se till. Jesper har omfattande erfarenhet av HR-roller inom techorganisationer. Han är pragmatisk, utåtriktad och optimistisk och älskar att fiska.

Hej Jesper! Vad ska du göra på Hydda?
Jag kommer axla rollen som Chief People & Culture Officer (CPCO), vilket i stora drag kommer innebära att se till att vi erbjuder alla människor i Hydda Group en rolig och utmanande miljö, samtidigt som vi säkerställer att Hydda blir effektivare genom människorna.  

Hur ser din professionella bakgrund ut? Vad har du gjort tidigare?
Jag började med att spendera ett par år inom rekryteringsbranschen innan jag tog steget in i HR. Sedan dess har jag haft olika People/HR-roller både som chef och specialist, mest nyligen på Kry och dessförinnan i olika roller på Klarna. Den gemensamma nämnaren genom min karriär är att jag alltid jobbat med tech-organisationen i de bolag jag varit i.  

Vad var det som lockade och fick dig att byta jobb?
Jag har under en tid funderat på att hoppa på ett bolag som är i ett tidigt skede av sin tillväxtresa och när jag blev kontaktad om rollen som CPCO på Hydda kände jag att detta var det uppdrag jag har gått och väntat på. Både rollen i sig och, framförallt, Hydda som bolag  passar mig perfekt.  

Vi ställer alltid den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
Det känns jättebra! Det är roligt att komma in i ett team med hög energi och stor samarbetsvilja. Jag ser mycket fram mot att kunna bidra med det jag kan! De första veckorna har varit spännande och det har varit inspirerande att förstå mer om vad Hydda står för, var vi är nu och vart vi är på väg!

Hur väl kände du till proptech tidigare och vad tror du om branschens framtid?
Inte jättemycket, och jag ser fram mot att lära mig mer. Efter några veckor har jag hunnit plockat upp en hel del och förstår var många av utmaningarna i branschen finns och hur viktigt det är att utvecklingen av proptech går framåt. Att komma in i ett bolag som är med och påverkar denna utveckling känns väldigt inspirerande!

Hur vill du bidra till Hyddas utveckling?
Vi har en rolig resa framför oss inom Hydda Group, och jag tror på att främja synergier inom gruppen kommer vara väldigt viktigt för oss! Initialt behöver vi bygga en strategi för People & Culture som mappar in i Hyddas övergripande mål med initiativ som bland annat lyfter fram och främjar vår kultur och ger oss underlag att fatta rätt beslut.  

Vad ska du hugga tag i först?
Initialt kommer jag framförallt jobba nära vår affär, det vill säga lära känna de bolag vi har inom Hydda Group och förstå vilka utmaningar som finns och vilka utmaningar vi kan komma att stöta på i vår tillväxt. Då Hydda i nuläget främst växer genom förvärv gäller det att skapa verktyg och processer som gör att vi snabbt kan fortsätta växa, utan att göra det för komplext.

Hur är du som person? Vad har du för styrkor och svagheter?
Som person vill jag att det hela tiden ska hända något. De senaste åren har jag märkt att jag, på gott och ont, blivit mer pragmatisk. I övrigt är jag utåtriktad och optimistiskt lagd.

Vad är det som driver dig i vardagen?
Den gemensamma nämnaren i allt innebär att ha roligt och åstadkomma saker tillsammans med andra.  

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Framförallt spenderar jag ledig tid med min sambo och vår 1.5-årige son. Om jag ska tänka tillbaka på mina intressen innan föräldralivet drog igång så är fiske det som ger mig ro i själen. Jag har även ett något för engagerat och destruktivt intresse för ett hockeylag, som tyvärr tagit mer glädje än det gett.

Berätta något kul och/eller oväntat om dig själv.
På något märkligt sätt har jag lyckats traggla mig igenom två svenska klassiker, innan jag blev stoppad av pandemin, halvvägs in i den tredje klassikern. Anledningen till att jag bestämde mig för att göra en klassiker från början var “för att komma i gång med träningen”, men jag lyckades på något sätt komma ut på andra sidan i sämre form än innan.

Senaste nytt

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.

Ny på Hydda: Elisabet Hansson

Hyddafamiljen fortsätter att växa! Vår nya controller Elisabet Hansson kommer främst att jobba med redovisning och rapportering i vår snabbt växande koncern. Som omväxling till vardagens alla siffror gillar hon också att måla – även om ateljén vid Sankt Eriksplan idag är ett minne blott.

Idag är en stor dag i Hyddas historia!

Vilket år det har varit! Det är inte så lätt att sammanfatta hur man går från 2 till 120 anställda och från 0 till 60 MSEK i ARR. Men vi har gjort ett försök, och passade också på att fråga våra grundare och partners Vasakronan och Blq Invest vad de tycker om vår gemensamma resa hittills.