March 2, 2023

Ny på Hydda: Elisabet Hansson

Hyddafamiljen fortsätter att växa! Vår nya controller Elisabet Hansson kommer främst att jobba med redovisning och rapportering i vår snabbt växande koncern. Som omväxling till vardagens alla siffror gillar hon också att måla – även om ateljén vid Sankt Eriksplan idag är ett minne blott.

Vi är som vanligt nyfikna och vill veta mer om Elisabet, vad hon har gjort tidigare och vad hon vill bidra med i Hydda-familjen.

Hej Elisabet! Vad ska du göra på Hydda?
Min engelska titel är Group Financial Controller och jag kommer att jobba brett med Hyddas finansiella delar, bland annat koncernredovisningen och den finansiella rapporteringen.

Hur ser din professionella bakgrund ut? Vad har du gjort tidigare?
Närmast kommer jag från fintech-sektorn, där jag har haft en ganska bred roll som redovisningsansvarig på Corpia Group. Tidigare har jag jobbat som controller och assistent till kapitalförvaltningens chef på Länsförsäkringar, och som controller på tv-produktionsbolaget Palladium Fiction, som då ägdes av Sony.

Vad var det som lockade och fick dig att byta jobb?
Jag hade varit föräldraledig ett tag och letade efter nytt jobb när jag blev kontaktad av en rekryteringsfirma för den här rollen. Det var precis rätt timing och tjänsten lät intressant och spännande, och som att den skulle passa mig. Jag blev snabbt nyfiken på proptech och såg möjligheten att få arbeta brett och affärsnära i ett litet och ambitiöst team, vilket jag gillar.

Vi ställer alltid den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
Det känns jättekul, och jag kommer in med hög energi och stor arbetslust. Det är ett härligt gäng jag ansluter till och jag hoppas få möjlighet att bidra med det jag kan, samtidigt som jag vill växa och ta mig an nya utmaningar, inte minst kopplade till vårt pågående bolagsbygge.

Hur väl kände du till proptech tidigare och vad tror du om branschens framtid?
Jag visste inte mycket om proptech förut, men Hyddas VD Martina och CFO Hans gav mig sina perspektiv på allt som pågår och vilka enorma möjligheter fastighetsbranschens digitalisering innebär. Hydda är med och skapar förutsättningarna för smartare och mer hållbara städer, vilket känns väldigt kul och motiverande.

Hur vill du bidra till Hyddas utveckling?
Jag vill se till att Hydda och dotterbolagen arbetar så smart och effektivt som möjligt, och fortsätter att utvecklas ur ett finansiellt perspektiv. Jag kommer till exempel arbeta med de finansiella beslutsunderlag som behövs för att skapa insikt om hur våra olika affärsaktiviteter påverkar koncernens ekonomi och resultat.

Vad ska du hugga tag i först?
Först kommer jag fokusera på redovisningen och skapa förutsättningar för en effektiv och smidig bokföringsprocess. Det ger oss en stabil och bra grund att bygga vidare på när Hydda-familjen fortsätter växa och utvecklas.

Hur är du som person? Vad har du för styrkor och svagheter?
Jag är nyfiken, social, analytisk och bra på att se saker från olika perspektiv. På jobbet är jag mån om att få saker gjorda och att arbeta effektivt. Jag kan både ha helikopterperspektiv och fokusera på detaljer, och därför passar breda roller mig bäst. Svagheterna? Ibland arbetar jag kanske lite väl snabbt, och sega system och tröga processer kan göra mig lite frustrerad.

Vad är det som driver dig i vardagen?
Jag gillar att ha ett tydligt syfte med det jag gör och att jobba med riktigt duktiga kollegor. Båda delarna är lika viktiga för min motivation, och det känns som att jag har hittat rätt med Hydda – och förhoppningsvis Hydda med mig!

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då jag fick barn i somras blir det mycket tid med familjen och nära vänner. Annars går jag gärna på konstmuseum, äter en god middag på restaurang, tränar eller latar mig på stranden med en ljudbok. Jag älskar havet, men är trots det en riktig badkruka. När jag bosatte mig i Stockholm 2014 gick jag en ettårig konstutbildning, och ett tag hade jag faktiskt en ateljé vid Sankt Eriksplan. Jag tycker fortfarande om att måla när tillfälle ges och oftast målar jag djur och natur eller abstrakta motiv. Det är helt klart dags att rigga en liten målarhörna hemma i lägenheten snart!

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.