November 24, 2022

Ny på Hydda: Karin Gunnerbeck

Det räcker inte att ha de bästa lösningarna. Marknaden och målgrupperna måste också veta vem man är och gilla ens varumärke. Hyddas nya marknads- och kommunikationschef Karin Gunnerbeck har en viktig roll i den växande bolagsfamiljens mål att bli Europas ledande powerhouse för proptech.

På mindre än ett år har Hydda-familjen vuxit från två till mer än 100 medarbetare. En av de senaste rekryteringarna är moderbolagets nya marknads- och kommunikationschef Karin Gunnerbeck. Hennes uppdrag är att bygga Hyddas varumärke för att attrahera såväl nya kunder och medarbetare som fler investerare.

Hej Karin! Vad ska du göra på Hydda?
– Min titel är CMCO, som står för Chief Marketing and Communications Officer, eller marknads- och kommunikationschef på svenska. Jag ska jobba med Hyddas varumärke, marknadsföring och kommunikation, men också driva andra projekt för att utveckla Hydda och nå våra affärsmål.Hur ser din professionella bakgrund ut? Vad har du gjort tidigare?
– Närmast kommer jag från en motsvarande roll på fintech-bolaget Qliro. Jag har också varit chef för Santanders försäkringsverksamhet i Sverige och managementkonsult på EY.

Vad var det som lockade och fick dig att byta jobb?
– Det låter kanske lite klyschigt, men Hydda är verkligen på en riktigt spännande resa. Vi är med och skapar framtidens lösningar för smarta och hållbara städer, med fokus på platserna och ytorna där vi bor, lever och arbetar. Det sporrar och motiverar mig otroligt mycket. Jag känner också att det jag ska göra i min roll och i mitt uppdrag verkligen behövs, vilket är viktigt för mig.

Vi ställer alltid den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
– Det känns riktigt, riktigt bra! Otroligt spännande. Det finns ett momentum, det är nu det händer! Tåget har just lämnat stationen och ska precis ta fart och jag är så taggad på att vara med på resan.

Hur väl kände du till proptech tidigare och vad tror du om branschens framtid?
– Proptech är en ny bransch för mig, men den befinner sig idag ungefär där fintech var för kanske 4–5 år sen. Och den resan har jag ju varit med på. Proptech är en av förutsättningarna för att kunna bygga hållbara, smarta och mer effektiva städer. Det kommer hända enormt mycket i den här branschen framöver.

Hur vill du bidra till Hyddas utveckling?
– Med energi, glädje och driv. Jag älskar att jobba ihop i ett riktigt bra team och ser fram emot vårt gemensamma powerhouse-bygge. Dessutom ger jag aldrig upp!

Vad ska du hugga tag i först?
– Nu håller jag på att lära känna människorna och bolagen i Hydda-familjen. Vi ska hitta effektiva sätt att samarbeta och skapa en gemensam community, där vi jobbar tillsammans för att bygga starka varumärken – både för helheten i Hydda Group och för de enskilda bolagen.

Hur är du som person? Vad har du för styrkor och svagheter?
– Det har nog redan framgått, men jag gillar verkligen människor och får nästan all min energi av att vara omgiven av duktiga och härliga kollegor. Den energin brukar smitta av sig och jag är bra på att få med mig andra i jobbet. Jag är också ganska orädd av mig och testar gärna nya saker enligt Pippi Långstrump-principen ”Det har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag helt säkert”. En svaghet är att jag typ vissnar om jag inte får vara i ett socialt sammanhang på jobbet. Jag känner många som tyckte att Corona-pandemins distansarbete innebar stora fördelar, men jag tyckte mest det var hemskt att inte få komma in till kontoret och jobba nära mina kollegor.

Vad är det som driver dig i vardagen?
– Människorna! Och att göra roliga och spännande saker tillsammans. Känslan av att vi har nåt riktigt bra på gång gör mig väldigt inspirerad. Jag behöver också få nya utmaningar och vantrivs faktiskt i min comfort zone. I alla fall om jag befinner mig i den för ofta.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Jag älskar att bada! Helst i salt havsvatten, men även i badkaret. Min lediga tid tillbringar jag annars helst med min man och våra två barn, 6 och 8 år gamla. Vi är gärna i Skåne där vi har ett litet fritidshus, som jag faktiskt brukar kalla vår hydda. Även för den hyddan har jag stora och spännande planer. Steg för steg skapar vi vårt eget lilla paradis.

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.