October 7, 2022

Ny på Hydda: Melker Larson

Under september började tre nya medarbetare på Hydda. En av dem är Melker Larson – en noggrann M&A Analyst med öga för detaljer som gillar högt tempo, att lära sig nya saker och dansa.

Hydda fortsätter växa – och fort går det! Efter att ha förvärvat sex proptechbolag och fått två nya fastighetsbolag som delägare på mindre än ett år, behövdes förstärkning även på medarbetarsidan. En av de tre stjärnor som har anslutit till det operativa teamet under september är Hyddas nya M&A Analyst Melker Larson.

Hej Melker! Berätta om din professionella bakgrund. Vad har du gjort tidigare?
– Jag kommer närmast från BLQ Invest, som startade Hydda tillsammans med Vasakronan. Även där jobbade jag som analytiker, vilket innebar att jag letade efter och undersökte potentiella investeringar, främst inom Software-as-a-Service i segmentet Business-to-Business.

Vad har du för roll på Hydda?
– Titeln är M&A Analyst och mitt primära fokus kommer vara att leta efter intressanta proptechbolag att förvärva som kan förstärka Hyddas erbjudande gentemot fastighetsägare. Jag kommer också arbeta med olika typer av affärsutveckling för att vi ska nå våra strategiska mål.

Vi ställer alltid den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
– Fantastiskt kul att få komma in så här tidigt i ett bolag med en grym affärsidé och höga ambitioner. Det kommer vara intensivt och hända mycket, vilket jag uppskattar. Om det inte händer spännande saker blir jag rastlös.

Hur väl kände du till proptech tidigare och vad tror du om branschens framtid?
– Jag kände till proptech hyfsat väl, eftersom BLQ Invest är ägare och grundare av Hydda. Men det är först nu, när jag börjat fördjupa mig i branschen, som jag inser hur många intressanta segment och lösningar det finns. Proptech har enorm potential – dels vad gäller ny teknik och nya lösningar, men också som en fantastisk möjlighet för fastighetsägare att förbättra sitt kunderbjudande, öka lönsamheten och göra sin verksamhet mer hållbar.

Hur vill du bidra till Hyddas utveckling?
– Både i Sverige och internationellt har vi sett en kraftig ökning av antalet nystartade proptechbolag, samtidigt som efterfrågan växer. Men även de bästa lösningarna kan ha svårt lyfta på egen hand. Hydda ska fungera som en brygga mellan techbolagen och fastighetsägarna. Alla blir vinnare på det – proptechbolagen, fastighetsägarna och Hydda. Jag vill bidra till att Hydda hittar de allra bästa lösningarna för sitt kunderbjudande, samtidigt som de bästa proptechbolagen verkligen ska vilja bli en del av vår koncern och vårt varumärke.

Hur är du som person? Vad har du för styrkor och svagheter?
– Jag är lojal, noggrann och anser mig ha ett bra öga för detaljer. En svaghet är att jag är dålig på att be om hjälp, eftersom jag inte gillar att störa eller stå i vägen för andra. Så ibland försöker jag lösa problemet själv, vilket oftast bara tar längre tid.  

Vad är det som driver dig i vardagen?
– Framför allt att få lära mig nya saker. Jag är yngst på Hydda och har därför nöjet att få lära av mina kollegor varje dag. Vissa skulle kanske tycka att det var jobbigt, men jag tycker det är toppen. Miljö och klimat är viktiga frågor för mig, så jag får också motivation av att Hyddas lösningar bidrar till ökad hållbarhet i fastighetsbranschen.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– När jag är ledig vill jag göra saker som ger mig ny energi. Till exempel att äta middag med goda vänner och dansa till house eller techno. Träna gillar jag också! Jag har nyss upptäckt BeatCycle på Becore. Det är spinning blandat med styrketräning till hög och bra musik.

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.