June 21, 2023

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat. Genom affären stärker Hydda ytterligare sitt erbjudande inom energieffektivisering, ESG och Smart metering.

I en tid som präglas av energikris, inflation, höga räntekostnader och, i många fall, minskande uthyrningsgrad är det allt viktigare för fastighetsaktörer att fokusera på effektivisering och kostnadssänkningar samtidigt som man behöver förbättra kundupplevelsen och maximera intäktsflöden.  

Energieffektivisering och förbättrat inomhusklimat står därför högt på agendan hos de flesta fastighetsaktörer. Freesis verktyg för energieffektivisering och inomhusklimat ger fastighetsaktörer möjligheten att förstå, kontrollera och optimera inomhusklimatet på ett effektivt sätt.

"Vi ser ett ökande intresse hos våra kunder för lösningar som kan hjälpa dem att hantera inomhusklimatet och samtidigt minska sina kostnader. Genom investeringen i Freesi kan vi erbjuda våra kunder de bästa och mest effektiva lösningarna för energieffektivisering och inomhusklimat. Affären breddar och stärker också vårt erbjudande gentemot fastighetsaktörer och hjälper dem att uppnå sina hållbarhetsmål", säger Martina Skande, VD för Hydda.

Martina Skande, VD för Hydda

Hydda grundades i december 2021 och har sedan dess genomfört sex förvärv av proptech-bolag plus investeringen i Freesi. Hydda fortsätter att växa i snabb takt både organiskt och via förvärv.  

"Vi är fyllda av entusiasm när vi nu går samman med Hydda! Våra lösningar är ett perfekt komplement till Hyddas befintliga portfölj och vi ser redan nu många synergier. Tillsammans har vi möjlighet att lyfta vår nordiska framgångssaga till en global skala", säger Samu Niska, VD för Freesi.

Samu Niska, VD för Freesi

Freesi är ett SaaS-bolag med tjänster för fastighetsbranschen. Bolaget grundades 2017 och har idag 180 kunder, varav majoriteten är i Europa. Freesi fokuserar på Norden, UK, DACH och Benelux, men expansion på global nivå är det övergripande målet.

Investeringen i Freesi cementerar Hyddas ställning som Nordens ledande proptech-koncern och bidrar till att bolaget kommer ett steg närmare målet att bli ledande på europeisk nivå.

För mer information, vänligen kontakta:

Philip Göransson, CCO Hydda
+46 70-3189276
philip@hyddagroup.com

www.hyddagroup.com  

Jan-Kristian Westerlund, CCO Freesi
Jan-Kristian.Westerlund@freesi.io

+358400281152
www.freesi.io

Om Hydda

Hydda är ett mjukvaruföretag med fokus på innovativa SaaS-lösningar för fastighetsbranschen. Hydda Group har för närvarande sex dotterbolag: Envise, Parkando, Elbilio, Spaceflow, Estate Logs och Freesi. Fokus ligger på att optimera områden där människor bor och arbetar. Hyddas investeringspartners inkluderar några av Sveriges största fastighetsaktörer: Vasakronan, Brunswick Real Estate och Neptunia Invest samt Blq Invest. Tillsammans med Hydda utrustar de fastigheter med den smartaste teknologin för att öka kundvärde, hållbarhet och lönsamhet.

Om Freesi

Freesi är branschledande inom hantering av inomhusklimat och arbetar för att optimera luftkvaliteten inomhus, minska energiförbrukningen och förbättra hyresgästernas upplevelse i fastighetsportföljer. Med hjälp av datadrivna insikter gällande inomhusklimat kombinerat med vetenskapligt baserade metoder för benchmarking, rapportering och målsättning, samt genom att driva förbättringar genom hela värdekedjan förändrar Freesi hur branschen hanterar sociala ESG-mått.  

Freesi har 180 fastighetsbolag i 11 länder. Deloitte tilldelade Freesi den 33:e platsen på sin eftertraktade Technology Fast 50 Finland-lista 2022 och uppmärksammade Freesi som ett av de snabbast växande företagen i Finland med +806% intäktstillväxt under de senaste fyra åren

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.