September 20, 2022

Två välkända fastighetsbolag blir nya delägare när Hydda förvärvar AI-baserat verktyg för fastighetsdrift

Hydda Group fortsätter sin snabba expansion inom proptech. Förvärvet av EstateLogs är Hyddas sjätte i år. Affären innebär också att ytterligare två fastighetsbolag, Neptunia och Brunswick Real Estate, blir delägare i Hydda.

Med hjälp av artificiell intelligens och miljontals datapunkter optimerar EstateLogs det dagliga arbetet med tillsyn, skötsel och felanmälan. Driftdata från fler än 100 fastigheter samlas in, analyseras och bearbetas i plattformen, som använder maskininlärning för att successivt förbättra sina kalkyler och rekommendationer.

– Drift- och energifrågor har aldrig varit viktigare än idag. Investeringen i EstateLogs stärker vårt erbjudande inom fastighetsförvaltning avsevärt. Vi ser också stora möjligheter till integration och synergier med Hyddas andra lösningar, säger Philip Göransson, Hyddas Chief Commercial Officer.

Nya delägare i Hydda
Affären innebär att Hydda Group förvärvar EstateLogs från de tidigare ägarna, Neptunia Invest och Brunswick Real Estate, som får betalt i Hydda-aktier. De två bolagen gör därmed Vasakronan och BLQ Invest sällskap som ägare i Hydda Group.

– Vi gör en riktigt bra investering som innebär att Hyddas erbjudande utökas med ytterligare en innovativ och uppskattad lösning. Vi får också två nya fastighetsbolag som delägare. Vasakronan, Neptunia och Brunswick är en riktigt stark trio och vi hoppas att fler fastighetsbolag vill följa med på Hyddas fortsatta resa, med målet att bli Europas främsta powerhouse för proptech, kommenterar Hyddas vd Martina Skande.

Martina Skande

Även säljarna är nöjda med affären. David Hävermark är partner på Brunswick Real Estate:

– Alla blir vinnare på det här. EstateLogs passar perfekt i Hyddas portfölj av proptech-lösningar och får bästa tänkbara förutsättningar att fortsätta utvecklas. Samtidigt går vi från att vara delägare i EstateLogs till att vara med i ett betydligt större och mer offensivt sammanhang med Hydda, Vasakronan, BLQ Invest och Neptunia.

David Hävermark

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.