September 20, 2022

Två välkända fastighetsbolag blir nya delägare när Hydda förvärvar AI-baserat verktyg för fastighetsdrift

Hydda Group fortsätter sin snabba expansion inom proptech. Förvärvet av EstateLogs är Hyddas sjätte i år. Affären innebär också att ytterligare två fastighetsbolag, Neptunia och Brunswick Real Estate, blir delägare i Hydda.

Med hjälp av artificiell intelligens och miljontals datapunkter optimerar EstateLogs det dagliga arbetet med tillsyn, skötsel och felanmälan. Driftdata från fler än 100 fastigheter samlas in, analyseras och bearbetas i plattformen, som använder maskininlärning för att successivt förbättra sina kalkyler och rekommendationer.

– Drift- och energifrågor har aldrig varit viktigare än idag. Investeringen i EstateLogs stärker vårt erbjudande inom fastighetsförvaltning avsevärt. Vi ser också stora möjligheter till integration och synergier med Hyddas andra lösningar, säger Philip Göransson, Hyddas Chief Commercial Officer.

Nya delägare i Hydda
Affären innebär att Hydda Group förvärvar EstateLogs från de tidigare ägarna, Neptunia Invest och Brunswick Real Estate, som får betalt i Hydda-aktier. De två bolagen gör därmed Vasakronan och BLQ Invest sällskap som ägare i Hydda Group.

– Vi gör en riktigt bra investering som innebär att Hyddas erbjudande utökas med ytterligare en innovativ och uppskattad lösning. Vi får också två nya fastighetsbolag som delägare. Vasakronan, Neptunia och Brunswick är en riktigt stark trio och vi hoppas att fler fastighetsbolag vill följa med på Hyddas fortsatta resa, med målet att bli Europas främsta powerhouse för proptech, kommenterar Hyddas vd Martina Skande.

Martina Skande

Även säljarna är nöjda med affären. David Hävermark är partner på Brunswick Real Estate:

– Alla blir vinnare på det här. EstateLogs passar perfekt i Hyddas portfölj av proptech-lösningar och får bästa tänkbara förutsättningar att fortsätta utvecklas. Samtidigt går vi från att vara delägare i EstateLogs till att vara med i ett betydligt större och mer offensivt sammanhang med Hydda, Vasakronan, BLQ Invest och Neptunia.

David Hävermark

Senaste nytt

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.

Ny på Hydda: Elisabet Hansson

Hyddafamiljen fortsätter att växa! Vår nya controller Elisabet Hansson kommer främst att jobba med redovisning och rapportering i vår snabbt växande koncern. Som omväxling till vardagens alla siffror gillar hon också att måla – även om ateljén vid Sankt Eriksplan idag är ett minne blott.

Idag är en stor dag i Hyddas historia!

Vilket år det har varit! Det är inte så lätt att sammanfatta hur man går från 2 till 120 anställda och från 0 till 60 MSEK i ARR. Men vi har gjort ett försök, och passade också på att fråga våra grundare och partners Vasakronan och Blq Invest vad de tycker om vår gemensamma resa hittills.