March 24, 2022

Välkomna till Hydda: Parkando

Smartare och smidigare parkering. Det är vad Parkando, nytillskott i Hydda-familjen, erbjuder. Med en lösning som förbättrar kundupplevelsen och samtidigt ökar fastighetens lönsamhet och hållbarhet, passar bolaget perfekt i Hyddas produktportfölj.

– Många fastighetsägare har begränsade resurser och låg kunskap om parkering. Området stjäl tid från kärnverksamheten och ses som ett ”nödvändigt ont”. Vi vill förändra den inställningen, så att fastighetsägarna börjar se sina parkeringar som tillgångar med stor utvecklingspotential – både gällande lönsamhet och att skapa mervärden för dem som parkerar, berättar Parkandos vd Tobias Wallin.

Förenkla, optimera och förhöja
Erbjudandet till fastighetsägarna går ut på att förenkla arbetet, optimera användningen av ytorna och förhöja kundupplevelsen. Hela processen, inklusive avtalshanteringen, är digitaliserad. För att optimera ytanvändningen skapar Parkando en digital version av fastigheten och dess parkering, som sedan används i förvaltningen. Optimering och genomtänkt matchning är avgörande för både kundnöjdheten och lönsamheten.

Parkandos vd Tobias Wallin

Paket, kemtvätt och frihet från brickor
Andra sätt att öka kundnyttan i ett garage kan vara att placera leveransskåp på ytor där det inte går att parkera. Eller varför inte ett skåp för kemtvätt, där parkeringskunderna – eller ”parkörerna” som Parkando säger – kan lämna sin tvätt och 48 timmar senare plocka upp rena och nypressade kläder?

De flesta av Parkandos kunder, både fastighetsägare och parkörer, tycker också att det är skönt att slippa hanteringen av passerbrickor. Att kunna sköta allt inklusive garageporten med mobilen – som man ju i princip alltid har tillgänglig – är mycket smidigare.

Utveckla parkeringsaffären tillsammans
Framgångsrika projekt är oftast goda samarbeten. Tillsammans kan man uträtta mer, lära av varandra och lyckas bättre. Det gäller i högsta grad även inom parkering, berättar Tobias:

– Vårt erbjudande sticker ofta ut i kundernas upphandlingar av operatör. Förutom vårt fokus på kundupplevelsen och smidiga lösningar, vill vi gärna att fastighetsägaren ska vara med på resan och utveckla sin parkeringsaffär. Då blir resultatet bättre och samarbetet mer givande. Genom att vara digitala och transparenta gör vi också uppföljningen mycket enklare.

Passar Hyddas erbjudande perfekt
Tobias Wallin tycker att Parkandos lösningar passar väldigt bra i Hyddas breda proptech-erbjudande. Philip Göransson, CCO på Hydda, håller med:

– Vi är glada att Parkando har blivit en del av Hydda-familjen. Garage och andra parkeringsytor är en viktig, men ofta lite förbisedd del, av fastigheters infrastruktur. Utöver branschledande lösningar bidrar Parkando också till ökad hållbarhet genom att erbjuda laddplatser, enbart använda elfordon i sin egen verksamhet och eliminera hanteringen av passerbrickor. A perfect match. Välkomna till Hydda!  

Fakta: Parkando

Grundades: 2017 i sin nuvarande form

Exempel på kunder: Stena Fastigheter, Fabege, Castellum, Humlegården, Vasakronan, Einar Mattsson, Nordr samt flera privata hyresvärdar och bostadsrättsföreningar.

Läs mer på Parkando.se

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.