October 26, 2021

BLQ Invest investerar i proptech via egna bolaget Hydda

En unik teknikkoncern som påskyndar och leder digitaliseringen av fastigheter. Det är vad bolagsbyggarna BLQ Invest vill skapa. Men inte själva, utan i nära samarbete med fastighetsbranschen och andra investerare.

Investmentbolaget BLQ Invest bygger företag genom att ta dem från start-ups till scale-ups med hjälp av sin metod ”BLQ Box”. Den tidiga satsningen på bolaget Homemaker fick BLQ att inse de stora framtidsmöjligheterna inom proptech.

BLQ:s grundare Kamjar Hajabdolahi berättar att de nu tar nästa steg genom att starta proptech-koncernen Hydda, där Homemaker ingår:

– Fastigheter är fortfarande väldigt analoga, men har en enorm potential för digitalisering. Hittills har det varit svårt för fastighetsaktörerna att köpa vettiga lösningar, eftersom techbolagen ofta är små och erbjuder väldigt nischade produkter. Hydda ska förvärva och konsolidera de bästa proptech-lösningarna för att kunna erbjuda bättre och bredare produkter, som är lätta att både köpa in och använda.

Brygga mellan techbolag, fastighetsaktörer och investerare
Hydda Group grundades 2021 av BLQ Invest och ska fungera som en koncern för de snabbväxande proptech-lösningar som BLQ, tillsammans med andra investerare, vill satsa på. En viktig del i konceptet är också ett nära samarbete med ledande fastighetsaktörer för att kunna skapa effektiva och efterfrågade produkter.

– Digitalisering, hållbarhet, artificiell intelligens och Internet of things är trender och fenomen som kommer förändra fastighetsbranschen i grunden. Proptech handlar om att arbeta innovationsdrivet för att skapa förbättringar i hela värdekedjan. Resultatet blir ökad kundnytta, hållbarhet och lönsamhet. Hydda ska fungera som en brygga mellan techbolagen, fastighetsbranschen och andra investerare, berättar Kamjar.

Ekosystem för fastighetslösningar
Målet är att bli den självklara leverantören av digitala fastighetslösningar. Idag är de flesta människor vana att använda smidiga webbtjänster och verktyg för att kunna utföra olika uppgifter var de än befinner sig. På samma sätt ska Hydda erbjuda de bästa lösningarna för fastigheter, säger Kamjar Hajabdolahi:

– Banker, resebolag, medier och andra branscher har redan flyttat sina tjänster till användarnas mobila gränssnitt. Med Hydda vill vi göra samma sak för fastigheter. Vi utgår från användaren och strävar efter att skapa effektiva och intuitiva produkter. Hyddas lösningar ska erbjuda maximal nytta och vara lika enkla att installera som att börja använda.

Expansion och samarbete
Idag ligger mycket av det nya bolagets fokus på att hitta fler lovande proptech-lösningar som passar in i erbjudandet. Ett arbete pågår också för att skapa fler samarbeten med ledande fastighetsaktörer. Hydda vill bygga framtidens digitala samhälle tillsammans med både tech- och fastighetsbranschen.

Senaste nytt

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.

Ny på Hydda: Elisabet Hansson

Hyddafamiljen fortsätter att växa! Vår nya controller Elisabet Hansson kommer främst att jobba med redovisning och rapportering i vår snabbt växande koncern. Som omväxling till vardagens alla siffror gillar hon också att måla – även om ateljén vid Sankt Eriksplan idag är ett minne blott.

Idag är en stor dag i Hyddas historia!

Vilket år det har varit! Det är inte så lätt att sammanfatta hur man går från 2 till 120 anställda och från 0 till 60 MSEK i ARR. Men vi har gjort ett försök, och passade också på att fråga våra grundare och partners Vasakronan och Blq Invest vad de tycker om vår gemensamma resa hittills.