October 17, 2022

Ny på Hydda: Emy Haftor

Hej Emy! Berätta om din roll på Hydda?
– Min härliga titel är Head of Synergies. För mig är det ett drömjobb, men eftersom det inte kryllar av synergichefer i Sverige är nog en förklaring på sin plats. Hydda äger och förvärvar ju proptechbolag inom området vi kallar ”New ways of working and living”. Två av de bärande tankarna med Hydda är att techbolagen blir starkare tillsammans än var för sig – och att lösningarna blir lättare för fastighetsägare att både köpa in och använda om de integreras och paketeras på rätt sätt. Min roll handlar om att hitta de här synergierna och möjligheterna, så att vi kan pinpointa kundbehoven och erbjuda bästa tänkbara produkter. Ett plus ett ska inte bli två, utan minst tre. Och med starka fastighetsaktörer som Vasakronan, Brunswick Real Estate och Neptunia Invest som delägare har vi alla förutsättningar att lyckas.

Hur ser din professionella bakgrund ut? Vad har du gjort tidigare?
– Jag har jobbat som managementkonsult i tretton år, med fokus på mål- och effektstyrning, agilitet och innovation. Under den tiden har jag haft uppdrag inom många olika branscher, till exempel retail, telekom, tillverkningsindustrin och fastighet. Den röda tråden har varit utvecklingsfrågor och uppdragsgivarnas tech-agendor.

Vad var det som lockade och fick dig att byta jobb?
– Jag fick ett jobberbjudande som det inte gick att tacka nej till. Förutom att uppdraget är intressant och passar mig väldigt bra, har jag också anslutit till ett härligt och duktigt team, som har utfört stordåd på kort tid. Det är spännande att få uppleva det höga tempot i startupmiljön. För mig som har varit konsult i nästan hela mitt arbetsliv känns det också kul att ”byta sida” och starta ett nytt kapitel i karriären.

Vi ställer alltid den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
– Fantastiskt bra hittills! Jag är lite överväldigad av alla nya människor, företag och information, men det är ju så det ska vara när man gör något nytt i livet. Ju mer jag kommer in i min nya roll, desto ivrigare blir jag. Det är en riktigt bra känsla!

Hur väl kände du till proptech tidigare och vad tror du om branschens framtid?
– Jag har inte jobbat specifikt med proptech förut, men tror att alla kan relatera till produkterna. Smarta hem och städer har varit i fokus länge och det finns gott om lösningar som vi har vant oss vid, till exempel för energioptimering, digital access och smidiga bokningar. En spännande dimension med proptech är också att branschen påverkas så tydligt av olika megatrender – hållbarhet, coliving, coworking och smart mobilitet för att nämna några. Och trots att det har hänt mycket de senaste åren, finns det gott om innovationsutrymme kvar. Framtiden är ljus – och digital!

Hur vill du bidra till Hyddas utveckling?
– Hydda verkar i ett brett ekosystem av fastighets- och techaktörer. Jag ser framför mig att jag kommer bidra till att länka ihop människor så att vi får maximal hävstång i Hydda-plattformen. Mitt jobb handlar också om att vara nära bollplank till Hyddas vd Martina i frågor om hur vi organiserar och styr företaget. Utöver ett högt utvecklingstempo behöver vi ha ett enormt fokus och kanalisera vår kraft mot det som är viktigast för att kunna skala snabbt. Jag tittar på gruppens gemensamma stödfunktioner, vår operativa rytm och våra målsättningar. Min roll är ganska bred, så vi får se hur den utvecklas över tid.

Hur är du som person? Vad har du för styrkor och svagheter?
– Jag är innovativ, konstruktiv och pragmatisk. Alla som har jobbat nära mig kan nog skriva under på att jag har massor av idéer och får saker att hända. Oftast har jag lätt att få folk med mig, vilket förstås är viktigt för att kunna utveckla en verksamhet. En av mina svagheter är att jag kan vara lite otålig och ”trigger happy”. Därför funkar jag bäst med någon som ibland kan bromsa tempot lite och hjälpa mig med reflektion och detaljer.

Vad är det som driver dig i vardagen?
– Utan tvekan människorna omkring mig. Att jobba i ett starkt och sammansvetsat team på en gemensam utvecklingsresa tycker jag är urkul. Svåra utmaningar blir lättare, tråkiga uppgifter blir roligare och lösningarna blir smartare. Jag går också igång på att försöka lösa komplexa problem. Jobbet får inte vara för lätt eller repetitivt. Men risken för det tror jag är så gott som obefintlig i min nya roll på Hydda.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Familjen är nummer ett och tar den största delen av min tid utanför jobbet. Den består av min man David och våra två söner, som är sex och nio år gamla. Sedan åtta månader tillbaka ingår också vår jaktgolden Baloo i familjen. Jag gillar att vara i naturen och på kvällarna brukar jag träna med hunden i skogen. Det ger omväxling och balanserar de mer hektiska arbetsdagarna i city.

Senaste nytt

Effektivare fastighetsförvaltning med Yieldly

Yieldy är ett helt nytt koncept för fastighetsförvaltning, som bidrar till att kraftigt minska kostnader och samtidigt öka kvaliteten i förvaltningen och öka det långsiktiga fastighetsvärdet.

Hydda investerar i Freesi och stärker sitt erbjudande inom effektivisering av energi och inomhusklimat

Den snabbväxande proptech-koncernen Hydda, tillkännager idag investeringen i Freesi, ett av Nordens ledande bolag inom energieffektivisering och inomhusklimat.

Ny på Hydda: Jesper Bruksner

Med Hyddas snabba tillväxttakt och fortsatta expansionsplaner är det av största vikt att ha en erfaren HR-chef på plats som kan säkerställa att vi bibehåller effektiviteten i organisationen samtidigt som vi skapar en härlig kultur och en rolig och utmanande arbetsmiljö och för alla anställda. Det ska Jesper Bruksner se till, vår nye Chief People & Culture Officer.